Nieuwsbrief 1 december 2016

gelukkig-2017

Het is alweer bijna het einde van 2016.

(deze nieuwsbrief svp NIET delen op Social Media. Dit is interne informatie)

Er zijn in 2016 mooie dingen gebeurd. We hebben mooie uniforme Slaapoefentherapie materialen gerealiseerd, goede landelijke en lokale PR gedaan en zijn erg duidelijk aanwezig op symposia, congressen en slaapcursussen. Huisartsen, apothekers, slaapcentra en de Hersenstichting komen ons steeds vaker tegen en beginnen ons ook te benutten! Het verspreiden van de melatonine bijsluiter geeft ons absoluut positieve bekendheid!

Heb je dit nog niet gedaan? Klik dan op het vastgezette bericht bovenaan op Facebook Slaaplessen-1 en lees de instructies. Dit mes snijdt aan twee kanten: Jij krijgt meer verwijzingen en bekendheid, en de melatoninegebruiker is eerlijk geïnformeerd!

Ook voor 2017 staan er positieve ontwikkelingen voor de deur.

Wat zit eraan te komen in 2017?

  • Ons wetenschappelijk onderzoek! 26 januari zit ik op kantoor van de Hersenstichting voor verder overleg! Denk vast na over je deelname!?
  • Een nascholingsdag voor Slaapoefentherapeuten en Slaapslimmers samen. We organiseren een hele dag met daarin een plenair deel en workshops. De datum en lokatie volgt nog.
  • 18 januari staan de Slaapoefentherapie en Slaapslim op de Eerstelijns beurs in Egmond aan Zee. We geven daar ook een presentatie!
  • Slaapoefentherapie mag bloggen op de website van de Hersenstichting.
  • Slaapoefentherapie krijgt een interview met de ApneuVereniging en dit wordt in maart 2017 gepubliceerd in het ApneuMagazine.
  • Hopelijk eind 2017 en anders begin 2018 een Eerstelijns Slaapcongres georganiseerd vanuit de Slaapoefentherapie met vele eerstelijns Slaapprofessionals als sprekers! Dan mogen de wetenschappers eens naar ons luisteren!:-)

Ik heb zin in 2017, ik hoop jullie ook!?

Hieronder 4 aandachtspunten:

Heb je jezelf al aangemeld op Facebook Slaaplessen-1?

Van de 300 slaapoefentherapeuten zitten er 222 op Facebook Slaaplessen-1. Dit betekent dat er toch redelijk wat collega’s alle mooie ontwikkelingen missen, dat zij de casuïstiek, alle media artikelen en recente inzichten niet zien…. Het gebeurt ECHT voor 90% op Facebook. Deze verbondenheid en samenwerking is uniek aan ons netwerk. Doe mee!!

Dus ben je er nog niet bij? Zoek dan Slaaplessen-1 in de bovenbalk van Facebook. Stuur een lidmaatschapsverzoek. Ik laat je dan snel toe in de groep. Je zal er geen spijt van krijgen. Zet wel even bij “instellingen” de link naar je mail uit. Anders krijg je van elk gepost bericht een mailtje. Dat is erg irritant.

Zijn je adresgegevens nog up-to-date?

Check eventjes of je adresgegevens kloppen! Dan weet je zeker dat je in 2017 goed gevonden zal worden. We hebben al 10.000 bezoekers per maand op de site! Ook de adressenpagina wordt goed gevonden in Google. Dus neem even de moeite en controleer je gegevens.

Mocht het niet kloppen, ga dan naar: www.slaapoefentherapie.nl/praktijkadres-toevoegen en geeft je verbeterde gegevens door.

PR materialen nodig?

Voor leden van het netwerk zijn er op www.meditrainer.nl/shop:

  • folders
  • posters
  • rollup banners op aanvraag
  • auto bestickering op aanvraag

Verzendkosten besparen?

Wil je folders ophalen of mee (laten) nemen vanaf een cursusdag, gebruik dan de kortingscode “uitgereikt”. Je betaalt dan geen €1,95 verzendkosten. Posters heb ik altijd bij me op de kindercursus en kun je ter plekke contant betalen a €1,00 per poster (eerste gratis). Dit scheelt €9,95 verzendkosten.

Voor autobelettering (magneetplaat) mail je naar info@conobra.nl je contactpersoon is Joeri van Dongen. Het is heel betaalbaar en kan van de ene auto op de andere.

Boekjes Slaaplessen

Deze zijn voor iedereen, de slaap-cliënt, niet-netwerkleden, boekhandels, bibliotheken. Deze mag je als therapeut met korting kopen.

4 of meer: kortingscode is “boek4in1”

8 of meer: kortingscode is “boek8in1”

Samen delen samen spelen, nou ja… werken!

Wil je meehelpen om de website Slaapoefentherapie nog beter vindbaar te maken in Google? Deel dan de blogs van de website geregeld op social media. Dit geeft een enorme boost en vele bezoekers komen vaker terug op de site.

Heb je zelf inspiratie, tips om de Slaapoefentherapie beter of sneller bekendheid te laten verwerven? Stuur Francis een mailtje en wie weet heb jij het gouden ei en broedt Francis het uit ten goede van iedereen.

Heb jij hulp nodig bij het vormgeven van jouw goede idee? Zet je hulpvraag op Facebook! Er zijn vast collega’s (onder andere Francis) die je graag helpen.

Toename websitebezoekers – DTO

Het aantal unieke websitebezoekers van www.slaapoefentherapie.nl is in november richting de 8.800 gegaan. Met meer dan 10.000 sessies.

De pagina met jullie praktijkadressen erop is in november 1194 keer bekeken door 861 unieke bezoekers. Ik verwacht dat de meerderhelft van deze mensen contact met jullie heeft opgenomen? Laat het me graag een keer weten in onze Facebookgroep!

schermafdruk-2016-12-01-14-36-52

schermafdruk-2016-12-01-14-34-14

schermafdruk-2016-12-01-14-46-29

Slaapcongres 2016, 3 en 4 november in Ermelo.

In de Kennisbank staat een congresdocument. Je vindt het binnen de categorie “Events“. Dit is het verslag van het Slaapcongres 2016. De dia’s die je daar aantreft geven een overzicht van de meest recente wetenschappelijke inzichten. Onderaan het congresdocument staan de samenvattingen van alle gegeven parallelsessies. Het staat in de Kennisbank omdat dit een mooi naslagwerk blijft voor belangrijke EB oefentherapeutische inzichten op het gebied van slaap.

 

Rest mij jullie allemaal een geweldig (uitgerust) 2017 te wensen. Mijn hart gaat naar jullie allemaal uit met trots en een groot saamhorigheidsgevoel. Ik wens jullie en jullie lieve naasten alle goeds, geluk en liefde.

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Quote voor 2017

De sleutel om vooruit te komen is: per etmaal 8 uur te reserveren voor werken en 8 uur te reserveren voor slapen en ervoor te zorgen dat dit niet dezelfde uren zijn