Nieuwsbrief 5 juni 2017

(deze nieuwsbrief svp NIET “openbaar” delen op Social Media. Dit is interne informatie)

Over Slaapoefentherapie vertellen op je IOC / IOM?

Vind jij het leuk om tijdens je intercollegiaal overleg Cesar / Mensendieck iets te vertellen over de Slaapoefentherapie?

Op de kennisbank bij PR voorbereidingen staat een draaiboek voor je klaar wat je zo kunt uitrollen en waarmee je een leuke, interactieve en leerzame bijeenkomst hebt.

Log in op de Kennisbank en type in de zoekbalk IOC of IOM dan vind je deze post gelijk.

Mini symposium 18 november 2017 slaapgeschoolde oefentherapeuten.

Je mag je werkelijk verheugen op een bijzonder en interessant mini symposium op 18 november 2017. Je kunt gaan genieten van multidisciplinaire samenwerking, wetenschap & samen “doen”. Er komen een viertal interessante sprekers en je gaat samen aan de slag met je slaap-collega’s.

In de zomer krijgen alle geschoolde Slaapoefentherapeuten de uitnodiging voor deze dag en daarin staat beschreven hoe je je kunt inschrijven. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en plaatsing gebeurt op basis van de volgorde van aanmelding. Wees er snel bij.

Wil je alvast een blik werpen op de locatie? Kijk dan op: www.mereveld.nl dan kun je, net als wij, fijne voorpret hebben.

Regiocontactpersonen voor de Apneuvereniging.

Heb je het artikel in Apneumagazine op pagina 26 al gelezen over Slaapoefentherapie en Apneu? Lees het HIER.
(of bekijk een ander leuk artikel in het blad Leefstijl? Lees het HIER.)

Heb jij interesse om contactpersoon te zijn voor de Apneuvereniging?

Dit houdt in dat je gemaild of gebeld kan worden wanneer er behoefte is aan voorlichting, een workshop of een andere regionale activiteit. Je kunt deze vraag dan zelf invullen, maar ook aan een collega Slaapoefentherapeut doorspelen of de vraag met meerdere collega’s inkleuren.

De verschillende regio’s vind je HIER en geef je dan op via: info@meditrainer.nl

Studiedag Kind en Slaap (last minute!)

Er is nog plaats in de aantrekkelijk geprijsde studiedag van Kind en Slaap op 10 juni in Antwerpen. Het is een interessant programma en doordat ze het niet echt makkelijk vol krijgen kunnen de slaapoefentherapeuten wel gaan opvallen. Ik ben die dag cursus aan het geven, dus kan er zelf helaas niet bij zijn. Lees meer achter deze link.

Nog geen lid van Facebook Slaaplessen-1?

Ben jij klaar met de cursus en nog geen deelnemer in onze besloten Facebookgroep? Wat houd je tegen?

Een veelgehoorde belemmering is dat je opziet tegen alle spam en onzin die op je tijdlijn voorbij gaat komen. Echter laat ik je geruststellen en motiveren.

  • Je kunt een “alias” Facebookpagina aanmaken, hierdoor kan niemand jou herkennen.
  • Zet bij instellingen de koppeling naar je mail uit, dan krijg je geen mailtjes bij elke nieuw geplaatste post.
  • Je stuurt Slaaplessen-1 een connectieverzoek
  • Ik laat je toe wanneer ik weet dat JIJ het bent. Dus even vooraf een sms (0654335221), mail, messenger bericht waarin je mij vertelt welke alias je hebt gekozen.
  • 80% van alle dynamiek (casuïstiek, wetenschap, actualiteiten PR nieuws) gebeurt op Facebook! Je mist echt heeeeeeeel veel wanneer je dit niet kunt meebeleven.
  • ankekoks@gmail.com wil je helpen een account aan te maken.

Samenwerking en netwerkrelaties

Slaapoefentherapie mag ondertussen bloggen voor:

De Hersenstichting lees hier

Fonds Psychische Gezondheid (Mind) Dit komt nog, de blog is ingestuurd. Lees alvast hier.

www.slaapproblematiek.nl lees hier

Apneuvereniging lees hier

Daarnaast krijgen we binnenkort een belangrijke naamsvermelding op de website van Jaap Lancée: www.insomnie.nl. Deze website is voorbehouden aan evidence based behandelmethoden gebaseerd op de CGT-i. Het is een belangrijke stap verder dat wij hier nu zijn toegelaten!! Dit opent weer deuren in andere richtingen! Zijn website is nu, achter de schermen, in onderhoud maar zodra alles gereed is staan wij erbij!

Maatwerk Bachelor traject Oefentherapie Mensendieck, 2016-2017

Op maandag 12 juni presenteren 4 oefentherapeuten hun bachelor thesis ten behoeve van de Slaapoefentherapie.

Marloes Bruggink en Annemiek Benning hebben een stroomschema gemaakt ten behoeve van een eenduidige behandelwijze en werkveldafbakening van de Slaapoefentherapeut. Na 12 juni komt dit schema in de Kennisbank beschikbaar.

Marjolein van Schijndel en Rineke Reinders hebben als onderwerp: klinimetrie kinder-Slaapoefentherapie. Zij hebben de meest voorkomende slaap-vragenlijsten voor kinderen getoetst en zijn gekomen tot een aanbeveling voor een eenduidige aanpak van de klinimetrie binnen de kinder-Slaapoefentherapie. Ook deze informatie komt na 12 juni op de Kennisbank.

Filmpjes!

Hebben jullie deze film van jullie collega Annemarie van Kasteren uit Boxtel al gezien op Facebook? Hier mogen we trots op zijn! Help haar PRren en deel deze film op social media!

Of deze film van Janneke Zwarteveen uit Zwolle: Deze film wordt nog wat aangepast maar dit is al een leuk begin!

Tips en ideeën

Heb je verbeterpunten voor de Slaapoefentherapie site, mis je bepaalde belangrijke informatie op de Kennisbank of heb je een geweldig idee??

Dan verheug ik mij op jouw mailtje waarin je je gedachten met mij deelt!  Echt alle tips en ideeën zijn van harte welkom!

Uitgeslapen groeten!

 

PS: zet info@meditrainer.nl in je contactenlijst en kijk aanstaande woensdag 7 juni in je inbox naar de uitnodiging voor de terugkomdag.