Nieuwsbrief februari 2020

(deze nieuwsbrief svp NIET “openbaar” delen op Social Media. Dit is interne informatie)

ONDERWERPEN

  • Mogelijkheden tot bij- en nascholen
  • 2 Webinars: Ploegendiensten &  PR bij Slaapoefentherapie
  • Symposium “Slaap in de eerstelijn” en World Sleep Day en JOGG
  • Websitebezoekers op Slaapoefentherapie en je eigen website
  • Delen van social media posts Slaapoefentherapie

Hieronder een lijst van mogelijk interessante bij- en nascholingen

Vrijdag 20 maart (vóór 6 maart betaald je € 90,- erna € 125,-)
Jaarlijks symposium update Kempenhaeghe: Epilepsie en slaapgeneeskunde
https://www.kempenhaeghe.nl/kennishuis/internationaal-symposium-update-at-kempenhaeghe-nl

Vrijdag 27 maart 2020
Slaap in de eerstelijn, Symposium Slaapoefentherapie
https://events.slaapoefentherapie.nl

Woensdag 13 mei 2020  (€ 395,- ex BTW)
Slaapproblemen en -stoornissen bij jongeren- Medilex 13 mei 2020
https://www.medilex.nl/congressen/slaapproblemen_jongeren/congres

Dinsdag 19 mei 2020 (€ 175,-)
Congres Kind, Slaap & Brein: Praktische adviezen bij slaapproblemen bij kinderen en jongeren (5 accr punten bij ADAP)
https://www.kenniscentrum-kjp.nl/agenda/kind-slaap-brein/

Vrijdag 29 mei 2020 (gratis)
CNN middagsymposium bij Sein in Zwolle, chronobiologie
https://www.chronotherapienetwerk.nl/agenda/

Woensdag 3 juni 2020 € 295,- (leden van het vakblad € 245,-)
Congres “Slaapproblemen bij jonge kinderen” Dagblad Vroeg.
https://www.vakbladvroeg.nl/op-3-juni-2020-tweede-editie-congres-slaapproblemen-bij-jonge-kinderen

Webinars

Het is een leuke en leerzame gewoonte geworden om webinars te maken voor alle leden van het netwerk Slaapoefentherapie. Op verzoek is de webinar avond nu 1 keer op donderdagavond en 1 keer op woensdagavond. Noteer ze alvast in je agenda zodat je tegen die tijd makkelijk kunt deelnemen.

Donderdagavond 23 april 2020 (20.00 uur en 21.00 uur)
Webinar: Ploegendiensten

Woensdagavond 24 juni 2020 (20.00 uur en 21.00 uur.)
Webinar:  PR-vaardigheden voor je Slaapoefentherapie.

Eerder gegeven webinars kun je terugzien in de kennisbank, bij de categorie “video” en gaan over:

  • Slaaprestictie
  • Slaap bij ouderen
  • Slaap en ADHD
  • Hoe lees je een PSG

Begin april ontvang je een mail met daarin de mogelijkheid je aan te melden voor de webinar Ploegendiensten. Daarna ontvang je vanzelf reminders en uitleg hoe je op 23 april precies moet handelen.

World Sleep Day 2020 op vrijdag 13 maart 2020! Better sleep, Better life, Better planet.

Wat kun je gaan doen?

Onze actie dit jaar is dat we speciale A5 flyers hebben waarop we verwijzers in brede zin aanmoedigen om Slaapoefentherapie voor te schrijven in plaats van slaapmedicatie. Je kunt bij de flyers eventueel pillenpennen geven. Dan kunnen ze MET onze pillenpennen de verwijsbrief schrijven.

In de webshop van www.meditrainer.nl vind je deze fleurige flyer en de pillenpennen.

world sleep day folder

In de week vóór en ná 13 maart is het heel lonend om social media posts te maken of de mijne te delen. Ik zal vele posts maken op Facebook, Twitter en Linkedin over World Sleep Day en Slaapoefentherapie. Door deze met zijn allen te delen en te liken krijgen we veel exposure. Dit helpt de awareness bij de verwijzers en de naamsbekendheid van de Slaapoefentherapie.

Word je benaderd rond 13 maart door de media om mee te werken aan een interview of (radio) programma…. zet hem op dan, doe dit zeker of stuur de reporter door naar mij.

JOGG, Week voor de gezonde Jeugd. 16 – 20 maart 2020

Slaapoefentherapie is officieel deelnemer aan de week van de gezonde jeugd. Scholen, verenigingen, consultatiebureau’s en de GGD kunnen informatie / presentaties over gezonde slaap en slaapproblemen bij kinderen aanvragen bij Francis Lanen via de mail.

Francis zet de vraag dan door naar de dichtsbijzijnde Slaapoefentherapeut. Hij/zij kan dan liefst met een paar collega’s deze vraag invullen. De presentatie (Powerpoint) is al klaar en kun je zo benutten! Deze vind je op Slaaplessen-1 en in de Kennisbank.

Ons Symposium Slaap in de eerstelijn.

Op vrijdag 27 maart in Maarssen is ons symposium Dit jaar is de doelgroep de gehele eerstelijn. Sinds eind januari is het symposium uitverkocht. Het is nog zeker mogelijk je in te schrijven op de reservelijst. Bij 100 of meer reserve inschrijvingen organiseer ik het symposium nogmaals in het najaar. Voor het programma kijk je op de website https://events.slaapoefentherapie.nl

Websitebezoekers Slaapoefentherapie

Het gaat heel goed met de vindbaarheid en de zichtbaarheid van onze website. Hieronder wat cijfers en een grafiek over de hoeveelheid bezoekers. De adressenpagina’s met jullie adressen wordt ca. 5000 keer per maand geraadpleegd. Jullie kunnen hierdoor gaan merken dat er spontaan verwijzingen komen via jouw adresvermelding op de site.

Ben jij vindbaar als Slaapoefentherapeut in Google??

Natuurlijk ben je vindbaar op de website van de Slaapoefentherapie! Maar hou jij je adresgegevens actueel? Check voor de zekerheid eens (al) je praktijkadressen en geef aub de wijzigingen die wellicht moeten plaatsvinden aan mij door op: info@meditrainer.nl

Maak een SLAAP pagina op je eigen website!!

Vraag jezelf eens af of mensen relevante slaapinformatie op jouw eigen website kunnen vinden?!! Stel je voor . . . iemand klikt door vanaf de website Slaapoefentherapie naar jouw adres en website maar komt op een doodlopend spoor? Hij/zij kan daar helemaal niets over slaap vinden….. Dat is niet handig en werkt niet in je voordeel. Het is begrijpelijk dat die persoon gaat twijfelen of het dan wel klopt dat jij slaap behandelt.

Dat is enorm jammer van je kansen op nieuwe patiënten. Het kan zo maar zijn dat die op deze manier aan je voorbij gaan. Je kunt juist super goed meeliften op de vindbaarheid van de Slaapoefentherapie. Liefst met het logo voor de uniformiteit en een link naar de website Slaapoefentherapie. De link naar de folder is: www.slaapoefentherapie.nl/folder

Delen van de blogs en posts op social media.

Wist je dat wanneer iedereen 1 keer (dat maakt 600!!) een post deelt of een like geeft aan een post of blog we de slaapmarkt domineren op social media…?? Geen enkel netwerk of stichting of Slaapcentrum heeft zo’n slagvaardigheid in zich als ons netwerk. Dus help mee! Het is zo’n kleine moeite!

Ik denk dat onderschat wordt wat de waarde is van liken en delen van Slaapoefentherapie content. Het kost je 1 seconde en maakt werkelijk een wereld van verschil. Van de 600 Slaapoefentherapeuten zie ik vaak ongeveer 28 a 30 gedeelde berichten en 20 likes…??

Dit kunnen er dus ook 600 zijn!!

Dus zie je een bericht langskomen van de Slaapoefentherapie op Twitter, Linkedin of Facebook? Deel EN like hem liefst altijd waardoor we als een “beroemdheid” de aandacht trekken en we daar weer allemaal de vruchten van plukken


Een goed en gezellig voorjaar!

Francis Lanen