NIEUWSBRIEF JANUARI 2021

(deze nieuwsbrief svp NIET “openbaar” delen op Social Media. Dit is interne informatie)


Alweer 7 jaar Slaapoefentherapie!! Op naar de 10 jaar 🙂
We zijn momenteel met ruim 800 praktijken waarvan er 300 gespecialiseerd zijn in kinderen.
Wat een prachtig resultaat van 2014 tot heden.

ONDERWERPEN

 • Kansen 2021
 • Zoekresultaten in google
 • Kennisbank / webinars
 • Nascholing
 • Oefenschrift
 • Dankwoord en nieuwjaarswens

TIP: ons Slaapsymposium staat gepland op zaterdag 17 april 2021 - er zijn nog ca. 10 plekken vrij (website)


Deze kansen liggen er het komende jaar:

 • Samenwerking met KSYOS en NSI wordt uitgerold. (meer informatie in het webinar van februari 2021)
 • Sigrid Pillen, kinderneuroloog en somnoloog bij de Kempenhaeghe is van plan een landelijk (1e- en 2e lijns) kinderslaapnetwerk vorm te geven die onderling nauw gaan samenwerken. Ik heb contact met haar gelegd, met het voorstel om (alle) kinder-Slaapoefentherapeuten bij te scholen tot een voor haar gewenst niveau en dan onze reeds aanwezige infrastuctuur en vergoedingsstuctuur te gebruiken... 🙂
 • Het lespakket voor op de basisscholen wordt in de loop van 2021 weer verder vormgeven.
 • .Het oefenschrift Slaapoefentherapie is in de maak en komt begin 2021 beschikbaar.
 • We hebben natuurlijk ons Slaapsymposium op zaterdag 17 april. (events.slaapoefentherapie.nl)

SOT in de Google zoekresultaten en jouw praktijkvermelding?

Wist je dat onze "adressen" pagina op slaapoefentherapie.nl iedere maand meer dan 2300 keer wordt geraadpleegd door online bezoekers? Hoe staat 't met jouw praktijkvermelding(en)? Is of zijn ze nog up to date?

Wil jij graag meer slaapproblemen gaan behandelen in je praktijk en komen de verwijzingen nog niet zo op gang?
Maak dan in ieder geval een slaappagina op je website die liefst ook nog goed vindbaar is in Google. (gebruik slaap keywords). Hierdoor wordt je praktijk beter gevonden door de klant en krijg je ook patiënten via de DTO.

Benut daarnaast de PR materialen die voor jou ontwikkeld zijn. Je kunt ze bekijken in de shop van meditrainer.
Ook in de Kennisbank staan op de homepagina bruikbare PR materialen genoemd en hoe je ze kunt verkrijgen. Zoals bijvoorbeeld de autosticker en het buitenbord...:-)

In de categorie "PR middelen" op de Kennisbank staan materialen die door mij of door collega's beschikbaar zijn gesteld. Zo hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden en kun je meeliften op elkaars kracht.

Hoe kom je ook alweer in de Kennisbank?

In het menu "professionals" of onderaan de homepagina van de website Slaapoefentherapie staat het woord Kennisbank (rechtsonderaan met donkergroene letters).
Wanneer je hierop klikt komt er een inlogvenster op je scherm.
Je gebruikersnaam is het e-mailadres wat je gebruikt voor de Slaapoefentherapie.
Je wachtwoord heb je na de tweede cursusdag al aangemaakt en hopelijk opgeslagen?

Wanneer je je wachtwoord bent vergeten ga je als volgt te werk:

Je klikt onder het inlogvenster op "wachtwoord vergeten".
Hierdoor ontvang je in je mailbox een bericht met een link onderaan.
Je opent deze link en dan zie je een nieuw inlogvenster met een absurd wachtwoord.
Je typt weer je email adres in bij gebruikersnaam en verwijdert het gekke wachtwoord en verandert het naar iets wat jij handig vindt.
Je bevestigt dit wachtwoord en het beste sla je het ook op op je computer. Hierdoor wordt het wachtwoord in het vervolg automatisch ingevuld wanneer je wilt inloggen.
Zo kun je gemakkelijk en zo vaak je wilt in de Kennisbank.

Nascholingsdag

Heb je de scholing Slaaplessen al lang geleden gevolgd en heb je jezelf nog niet bijgeschoold?? Bekijk dan even de scholingsagenda en schrijf je in voor de nascholingsdag. Hierdoor is ons werk- en denkniveau weer gelijkgetrokken met recente cursisten.

Oefenschrift

Naast de folders, posters, pennen.....hebben we weer een nieuw kwaliteitsartikel: het oefenschrift voor je slaappatiënten. Het oefenschrift bevat veelgebruikte en handige content om met je patiënt te bespreken. Er is schrijfruimte voor persoonlijk maatwerk. Je vindt het oefenschrift op Slaaplessen-1 in Facebook en ook in de Kennisbank. Je zoekt gewoon op de term "oefenschrift".

De versie die nu gemaakt is is een uitprobeer versie om uit te printen. Wanneer je zaken tegenkomt die verbeterd kunnen worden dan graag even mailen naar info@meditrainer.nl

In het eerste kwartaal van 2021 verwerk ik alle praktische tips en verbeterpunten in het oefenschrift en komt er een definitieve gedrukte versie. die je kunt bestellen in de webshop van meditrainer. Een zelf-uitprintbare versie blijft in de Kennisbank beschikbaar. Zo kun je zelf kiezen in welke vorm jij het oefenschrift wilt gebruiken.

Dankwoord en nieuwjaarswens

Rest mij een dankwoord voor iedereen die deelneemt in het netwerk Slaapoefentherapie.

Het werk voor de Slaapoefentherapie vervult mij dagelijks met passie, energie en inspiratie. Dit ligt maar deels aan mijzelf. Voor het allergrootste deel ligt dit aan de energie die in ons netwerk "hangt".
Behulpzaamheid, kennis delen, enthousiasme, kwetsbaarheid, kracht, dynamiek.... het is dagelijks te voelen op de Facebookpagina Slaaplessen-1.
Ook in persoonlijk contact is er warmte en betrokkenheid.
En...... wat heel bijzonder is: bereidheid!!
Er is bereidheid kennis met elkaar te delen, initiatieven te combineren met andere collega's, bereidheid om eens uit je comfortzone te stappen, bereidheid om er samen de schouders onder te zetten.

DANK hiervoor!

Verbondenheid en inspiratie zijn zulke mooie krachtige en ook fundamentele energieën dat ik je uitnodig hiermee samen het nieuwe jaar in te stappen.
Laat dit je vervullen van positieve energie om 2021 sprankelend in te luiden en vorm te geven.

Laten we er voor elkaar zijn! Heb je hulp nodig, ruggesteun, nabijheid of gewoon een zetje..... weet dan dat er altijd wel een collega is die er voor je kan zijn en wil zijn.

Een geweldig 2021 !!!

Francis Lanen