Nieuwsbrief mei 2020

(deze nieuwsbrief svp NIET “openbaar” delen op Social Media. Dit is interne informatie)

ONDERWERPEN

  • Gezondheidswens
  • 5e Webinar Ploegendiensten in Kennisbank
  • Volgend Webinar “PR en Corona” gecombineerd.
  • Scholingen middels Zoom of fysiek?

ONTWIKKELINGEN

  • Lespakket “slaap” voor basisschool in de maak.
  • KSYOS en NSI omarmen SOT
  • Verzameling bestellingen buitenbord Slaapoefentherapie
  • Doorgeven bestelling autosticker.

Gezondheidswens

Het zijn hele gekke tijden met dit Coronavirus. We hebben allemaal op onze eigen manier vorm gegeven aan het voortzetten van de werkzaamheden. Spoedcursus videobellen, telefonische consulten, buiten bewegen, zoom vergaderingen, online scholingen. Nog nooit waren we zo “op afstand”.
Een positieve kant heeft het ook…. De restricties voor het praktijkvoeren zetten aan tot creativiteit. Dit is iets wat na deze coronatijd misschien nog van nut kan blijven?

In deze nieuwsbrief grijp ik de gelegenheid aan om je even van zo “nabij” mogelijk sterkte te wensen. Niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor je lieve naasten!! Ik heb van enkele collega’s vernomen dat er grote verliezen zijn geleden bij familieleden, vrienden en kennissen. Heel triest. Het vraagt allemaal veel van onze veerkracht. Hopelijk doorstaan we met zijn allen deze tijd en komen we er hier of daar sterker uit?

Webinars

Het is ondertussen een fijne gewoonte geworden om ongeveer 1 keer per kwartaal een webinar te realiseren. Hierdoor houden we het kennisniveau van alle leden up-to-date. In de Kennisbank is het vijfde webinar “Ploegendiensten” weer terug te kijken.

Woensdag 24 juni 2020 is het volgende thema “PR voor Slaapoefentherapie”, doch door het Coronavirus en alle zorg die nodig is om de ex-corona patiënten te revalideren  combineer ik deze twee onderwerpen. De titel wordt daardoor: “PR en Corona”.

Vanwege de verzwakking,  angst en slaapproblemen die bij veel mensen om de hoek komen kijken is dit een belangrijk en dankbaar onderwerp verwacht ik. Ik zal je zoveel mogelijk praktische tools meegeven.

Bekijk het Webinar van REACH over de aanpak van klachten bij mensen die op de IC hebben gelegen (PICS).

npi webinar corona

Er zijn nieuwe ontwikkelingen!

1. Slaapoefentherapie is initiatiefnemer (samen met GLOS educatief) in de ontwikkeling van een slaap-lespakket voor de basisschool. In dezelfde lijn als Chargeyourbrainzzz voor pubers is ontwikkeld.

We werken samen met VUmc en GGD Amsterdam en de Hersenstichting!

2. Nederlands Slaap Instituut (NSI) en ook KSYOS hebben de Slaapoefentherapie omarmd als samenwerkingspartner. Deze organisaties screenen op apneu, doch wanneer er insomnie wordt gemeten hebben zij een partner nodig om deze groep naartoe te verwijzen. Dit is dus nu de Slaapoefentherapie!
Wanneer je “preferred supplier” wilt zijn voor verwijzingen . . .  mail dan de gewenste (verwijs)adresgegevens naar info@meditrainer.nl met in het onderwerp NSI /KSYOS. Ik verzamel de aanmeldingen. De lijst stuur ik dan in juli door naar het NSI en KSYOS.

Let op: meld je enkel aan wanneer je stevig in je schoenen staat met insomnia problematiek en je redelijk tot veel slaapproblemen behandelt.

Heb je lang geleden de basisscholing gedaan en heb je de nascholingsdag nog niet gevolgd, school je dan liefst eerst bij!

Scholingen en Corona

In maart en april zijn de slaapscholingen wel doorgegaan, maar dan via ZOOM. Natuurlijk is fysiek scholen fijner en beter, doch gezien de omstandigheden is het prima gegaan. Nascholingsdagen en basisscholingen gaan dus zeker door, is het niet fysiek dan wel via ZOOM.

Hopelijk wordt 30 mei weer de eerste fysieke scholing gegeven in Houten. Dit laat ik in de week ervoor weten.

Doch…. de kindercursus van 3 juni is dubieus! Dit komt omdat er 1 op 1 hands on geoefend moet worden. We raken elkaar aan en zijn echt dichtbij elkaar aan het werk. Ik vind het moeilijk te beslissen of dit op 3 juni kan. We kunnen dan de 1,5 meter afstand zeker niet waarborgen. Ik zal de deelnemers hierover bellen. Bij 100% accoord gaat hij fysiek door. Houd er dus wel rekening mee dat de kindercursus van 3 juni verplaatst kan worden naar donderdag 10 september.

Het Symposium Slaap in de eerstelijn is verplaatst naar 21 november 2020.
events.slaapoefentherapie.nl

Bestellingen gevelbord en autosticker verzamelen.

Via onderstaande button kun je aangeven dat je een buitenbord Slaapoefentherapie wilt bestellen (+/- € 60,- incl verzendkosten). Half juli geef ik dan de lijst namen met bestellingen door aan Ketelaars reclame.

Voor een raamsticker (kan op je praktijkraam of op de achterruit van de auto) stuur je een mail aan info@conobra.nl. Joeri van Dongen is je aanspreekpunt. Hij zal de raamsticker aanvragen verzamelen tot 15 juli en ze daarna maken en verzenden. Zorg dat je je postadres duidelijk vermeldt!! Kosten zijn +/- € 6,- inclusief verzendkosten.

autosticker

Joeri van Dongen info@conobra.nl


Een gezond en gezellig voorjaar gewenst!

Francis Lanen