Nieuwsbrief oktober 2019

(deze nieuwsbrief svp NIET “openbaar” delen op Social Media. Dit is interne informatie)

ONDERWERPEN

  • Scholingsmogelijkheden
  • Wetenschappelijk onderzoek SOT
  • Nederlands Slaap Instituut (NSI)
  • Webinar ADHD en slaap, later PSG lezen
  • Buitenbord Slaapoefentherapie

Scholingsmogelijkheden

Vanaf 15 oktober 2019
Een innovatie binnen de Slaapoefentherapie is de e-health Slaapoefentherapie.
Lees en luister de 8 modules eerst even zelf voordat je ze met je patiënten en de buitenwereld deelt. Wie weet leer je er zelf ook weer wat van. Maar hopelijk is het voor jou enkel herhaling.
Je vindt de e-health op: ehealth.slaapoefentherapie.nl

Donderdag 14 en vrijdag 15 november 2019 in Ermelo
https://www.slaapcongres.nl/programma/

Donderdag 28 november Medilex (Amersfoort)
https://www.medilex.nl/congressen/ontwikkelingkinderen/congres
Slapen, eten, zindelijk worden

Vanaf 14 maart 2020
Heb je vóór augustus 2019 de scholing Slaaplessen gevolgd, dan is er nu een nascholingsdag beschikbaar in (najaar) 2020. Deze bij- en nascholing trekt je naar het niveau van deze tijd. Meer wetenschappelijke kennis, meer neurologie en meer over de derde generatie gedragstherapieën (MF en ACT). www.meditrainer.nl

De eerste 4 nascholingsdagen begin 2020 zitten al vol, dus kies voor een datum in het najaar.

Vrijdag 27 maart 2020 in Maarssen

Slaapoefentherapie Symposium “SLAAP in de eerstelijn”, Save the Date!
https://events.slaapoefentherapie.nl (graag delen)

In de Kennisbank komt een digitale flyer en in de webshop een setje gedrukte flyers, die je kunt gebruiken om je huisartsen en psychologen te attenderen op ons Slaapsymposium.

Motiveer liefst veel artsen uit je omgeving hieraan deel te nemen, het zal je zeker aan verwijzingen helpen! Neem je aantoonbaar een huisarts mee, dan krijgt je deelname prioriteit.

Bij ruime overschrijving van het aantal beschikbare plaatsen op 27 maart zal er later in 2020 nogmaals hetzelfde symposium worden georganiseerd.

Algemeen
ACT, Acceptance and Commitment Therapie 5-daags
https://www.actinactie.nl/act-cursus/

ADHD en slaapproblemen bij volwassenen
https://verwijzers.psyq.nl/trainen/cursusaanbod

Wetenschappelijk onderzoek SOT

Martine en ik hebben samen afgesproken dat we het wetenschappelijk onderzoek Slaapoefentherapie willen gaan publiceren. Dit houdt in dat het enigszins herschreven moet worden, aangeboden moet worden aan slaap-journals en dan afwachten of ze het goedkeuren en willen publiceren.
Pas na deze officiële publicatie mogen we vanuit de SOT meer ruchtbaarheid geven aan de resultaten van ons onderzoek. Het kan dus nog enige maanden duren voordat het zover is.
Tijdens het Slaapsymposium op vrijdag 27 maart 2020 zal Martine van Kaathoven het WO toelichten aan alle 250+ toehoorders. (Save the Date!)

Nederlands Slaap Instituut NSI, samen dienen we het ptn-belang.

Op dinsdag 20 augustus had Francis een intensief gesprek met Paul van der Meijden van het Nederlands Slaap Instituut. Hierin is duidelijk geworden dat Paul als directeur positief staat tov samenwerking met de Slaapoefentherapie. Vervolgens heeft Paul van der Meijden dit voorgelegd aan het managementteam. Ook zij hebben de Slaapoefentherapie positief ontvangen. Dus we zijn ook door de tweede ronde!! In januari 2020 wordt er speciaal een nieuw MT-lid op dit samenwerkingsproject geplaatst, waardoor we de samenwerking concreet vorm kunnen gaan geven. Er is gesproken over een pilotgroep (beperkte hoeveelheid SOT) die goed ingewerkt gaat worden. Dus…. een positieve strategisch belangrijke mijlpaal!!

Het derde en vierde webinar staan op de agenda!

Eerst: ADHD en slaapproblemen.
Woensdag 11 december 2019 tussen 20.00-21.00 uur kun je weer meedoen en meeluisteren met deze webinar. Zoals bij de andere twee webinars komt ook deze beschikbaar in de Kennisbank om later terug te kunnen kijken.

Dan: In februari 2020 besteden we vervolgens aandacht aan het lezen en begrijpen van het polysomnografisch onderzoeksverslag. Maarten van Hal, werkzaam bij SEIN, gaat ons meenemen in de technische details.
Ergens begin december, ontvang je een mail waarin je je deelname (ADHD en Slaap) kunt bevestigen.

Buitenbord Slaapoefentherapie

Dit najaar kunnen LEDEN van het netwerk Slaapoefentherapie weer het buitenbord bestellen met korting. Door op deze link te klikken kun je je gegevens achterlaten en het aantal buitenborden dat je wenst. Ketelaars reclame factureert direct aan jou. Je ontvangt de factuur samen met het buitenbord. Sluitingsdatum voor deze batch 1 dec 2019.

https://www.slaapoefentherapie.nl/gevelbord

Veel plezier met de verdere uitrol van de Slaapoefentherapie en mogelijk tot ziens bij een van de nascholingen!

buitenbord slaapoefentherapie

Een goed en gezellig najaar,

Francis Lanen