Slaapproblemen en oefentherapie

de perfecte oplossing
slaapoefentherapeut behandeling slaapproblemen
17 augustus 2015

Met slaapproblemen naar een slaapoefentherapeut?

slaapoefentherapeut behandeling slaapproblemenDe slaapoefentherapeut kan u helpen van uw slaapproblemen af te komen in gemiddeld 6 behandelingen van 35 minuten. De slaaptherapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, voor u goed toepasbare aanpak. De praktijkruimte is helemaal ingericht voor het geven van slaapoefentherapie. U ligt op een echt matras, er zijn verschillende kussens en een deken. Het licht kan gedimd worden en er zijn speciale oefenmaterialen om de slaapoefeningen makkelijker te maken.

Wat voor soort slaaptherapie kunt u verwachten van de slaapoefentherapeut?

De oefentherapeut benadert uw slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. De invloeden van uw dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van uw slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt.

De oefentherapeut helpt u met:

 • Inzichtgevende gesprekken die een gezond slaapgedrag bevorderen, slaaphygiene adviezen.
 • invullen van een slaap-waakdagboek, waardoor u gaat inzien hoe u werkelijk slaapt.
 • Stressordetectie, het opsporen van stressfactoren of slaapverstorende elementen.
 • Hoge kwaliteit oefenstof die op maat wordt gemaakt voor uw unieke verstoorde slaappatroon. U kunt hierbij denken aan ontspanningsoefeningen, ademoefeningen, concentratie oefeningen, visualisatieoefeningen, mindfulness of haptische oefeningen.
 • Cognitief gedragsmatige therapie, gedachtentherapie die u weer positief of neutraal leert denken.
 • Gezonde copingstijl, u leert adequater omgaan met de gevolgen van uw slaapprobleem waardoor stress vermindert, u de slaap weer “los” kunt laten en u uit de vicieuze cirkel komt van slecht slapen.
 • De slaap is snel verstoord door geconditioneerd gedrag. De slaapoefentherapeut helpt u vervelende patronen te doorbreken en hier slaapbevorderend gedrag voor in de plaats te zetten.

U kunt ook een goed idee krijgen van de slaaptherapie behandelingen door het bijbehorende boek te lezen: “Slaaplessen” volgens de oefentherapie en psychosomatiek.

Hoe ziet uw slaap behandeling eruit?

 • U krijgt de eerste keer een intake waarbij uw unieke verstoorde slaapprobleem helder wordt gemaakt en u krijgt direct al inzicht waar bij u de slaapmuts precies wringt.
 • U zal 1 of meerdere vragenlijsten moeten invullen om meetbaar en toetsbaar te maken wat uw vorderingen in de loop van de behandelingen zijn.
 • Aan het eind van het eerste consult maakt u samen met de oefentherapeut een behandeldoel en een plan van aanpak waarmee u beiden verwacht de problemen te kunnen oplossen.
 • De behandelingen die er nu gaan volgen geven vorm en inhoud aan dit behandelplan.

In de praktijkvoorbeelden op de site www.slaapoefentherapie.nl kunt u een goed idee krijgen van de vorm en inhoud van de behandelingen.

Slaapoefentherapeuten ontmoeten u graag in 1 van onze praktijken en beloven u met al het goede wat wij in ons hebben u te helpen met uw slaapprobleem.